Субота, 20.04.2024, 05:54 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Жовтень » 27 » Громадськість рятує корупціонерів від земельної лихорадки
10:58
Громадськість рятує корупціонерів від земельної лихорадки
21 жовтня під стінами Кабінету Міністрів пройшла масштабна акція протесту обдурених власників Держаних актів на землю.

Мітингуючі вимагали від уряду Юлії Тимошенко зупинити корупцію та хаос у Державному комітеті України з земельних питань, звільнивши з посади Голови Держкомзему Кулініча Олега Миколайовича.
Організатором та ініціатором проведення акції протесту виступила Коаліція по боротьбі із земельною корупцією на чолі з Ярославом Місяцем. До складу Коаліції входять близько десятка всеукраїнських громадських організацій.
Поштовхом для такої акції протесту, за словами її учасників, стала катастрофічна ситуація, що сьогодні склалася в Держкомземі: корупція сягнула небувалого розмаху, Держкомзем перетворився на годівницю для обраних, у народу просто відбирають їхні землі, виганяючи сім’ї на вулицю. Державні акти на землю не видаються, хоча згідно з постановою №844 КМУ від 5.08.09 всі, хто має право на землю, можуть безкоштовно отримати Державні акти. Постанова КМУ № 844 про безкоштовну видачу держактів на землю, на перший погляд, позитивна ініціатива Кабміну спрямована на відновлення справедливості та захист Конституційних прав громадян, знищується хабарництвом та волокитою в органах Держкомзему та інших інстанцій.
Кубло недобросовісних чиновників з Держкомзему заблокували всю роботу. Результатом двохмісячної дії постанови №844 стало в рази збільшене хабарництво та невігластво чиновників з Держкомзему.
За інформацією учасників акції протесту, за останні два місяці збільшилася навіть сума «подяки» за Державний акт. Мітингуючі кажуть, що сьогодні в Держкомземі без чималого хабара ніяк не обходиться – посадовці кажуть, що потрібних бланків Державних актів немає або вигадують інші причини.
За інформацією учасників акції протесту, в Держкомземі наразі не існує навіть єдиного державного реєстру Державних актів на землю. Але керівництво Держкомзему, зокрема Кулініч Олег особливо цим не переймається, він займається тим, що забезпечує собі безбідне майбутнє.
Координатор акції Ярослав Місяць переконує: «Те, що зараз коїться у земельній сфері, інакше, як повним хаосом, назвати не можна. Людям роками не видають документів на землю, ледь не на кожному кроці вимагають хабара. Людей виганяють на вулицю! Простим людям важко навіть оформити спадщину на землю! З цим потрібно боротися. І ми вимагаємо, щоб особисто Прем’єр-міністр очолила комісію по наведенню ладу у земельній галузі».

За словами Ярослава Місяця, такі акції протесту постійно проходять і в столиці, і по регіонах. Влада не хоче на них реагувати і всіляко прикриває земельне рейдерство і корупцію. Земля в Україні і особливо в Києві та області є просто «золотою жилою», тому і за «місце під сонцем», за керівну посаду в Держкомземі ведеться така ганебна боротьба. Але корупція та земельне рейдерства з боку влади є характерним, на жаль, не тільки для Київщини.

Рейдерсво та махінації в земельній сфері особливо в Київській області, за інформацією Коаліції по боротьбі з земельною корупцією, на сьогодні стали наймасштабніші на території СНД
Але і це ще не саме страшне. Сьогодні, за інформацією учасників акції протесту, озвірілі корупціонери разом з корумпованими Головами сільрад, відчуваючи свою повну безкарність, вигадали схему по відбиранню навіть узаконеної землі у сільських мешканців.

Розуміючи, якщо це страшне земельне рейдерство не припинити сьогодні, то завтра буде переділена вся земля в Київській області та України, громадськість взяла ініціативу в свої руки, почавши проведення громадського розслідування.
Та, на жаль, самостійно проблему земельної корупції ініціативна група громадян вирішити не в змозі, бо ті, хто займається земельними махінаціями, накопивши безчесним шляхом колосальні суми, фактично купили і всі механізми придбання землі, і всі інструменти захисту від земельного рейдерства.
Тому мітингуючи звернулися до Премєр-міністра України Юлії Тимошенко з проханням втрутитись у розв’язання проблем в земельній галузі країни, звернувши увагу на професіональну непридатність безпосередньо Голови Держкомзему Олега Кулінача.

Основні вимоги учасників акції протесту: Створити спеціальну комісію при Кабінеті міністрів України з залученням громадськості для розслідування та усунення проявів корупції в земельній сфері; звільнити з посади Голову Державного комітету України із земельних ресурсів Кулініча Олега Миколайовича, як людину, чия професійна підготовка не відповідає займаній посаді.


www.sudnaroda.org.ua
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1164 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 5.0/1