Вівторок, 23.04.2024, 18:23 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Вересень » 8 » Два держкомітети пишуть одне одному листи без відповіді
13:47
Два держкомітети пишуть одне одному листи без відповіді
Голова Деркоміпідприємництва Михайло Бродський заявив, що на зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем, що запланована на 20 вересня ц.р., він ставитеме питання про звільнення Голови Держкомзему Олега Кулініча. Підставою для такої заяви стало те, що, за твердженням п. Бродського, "Державний комітет України із земельних ресурсів не йде на контакт із Держкомпідприємництвом, не надає інформації і не відповідає на запити. При цьому ситуація з ліцензуванням землевпоряджувальної діяльності вимагає швидкого вирішення, оскільки існує загроза знищення підприємництва в землевпоряджувальній сфері."

У відповідь Держкомзем України висловив здивування. Комітет стверджує, що "Держкомзем неодноразово звертався до Держкомпідприємництва з пропозицією врегулювання проблемних (на думку відомства Михайла Бродського) питань. Натомість відповіді на свої звернення Держкомзем не отримав."

В той же час професійні об"єднання землевпорядників продовжують свою кампанію щодо зміни ліцензійних умов, які, відповідно до їх тверджень, знищують землевпорядну галузь, принаймні, її приватний сегмент.

З заяв двох відомств можна зробити висновок, що обидва відомства, кожна зі своєї сторони, докладають зусиль до врегулювання питань, пов"язаних із ліцензуванням, але їм це не вдається, оскільки листи не доходять - листи Держкомпідприємництва не досягають Держкомзему, а листи Держкомзему не досягають Держкомпідприємництва.

Це пояснення можна було б вважати слушним, як би ми самі не користувалися послугами "Укрпошти". За нашим досвідом, якщо на конверті із листом зазначено адресу, лист або доставляють за цією адресою, або повертають відправнику, якщо за цією адресою отримувач відсутній. Листи зникають у нікуди досить нечасто.

Таким чином, постає питання, яким чином два відомства можуть спільно вирішити одну проблему, якщо у їх листування втрутилася якась третя сила - можливо, навіть надприродна, потойбічна і трансцедентна?

На нашу думку, подолати цю ворожу силу, що викрадає листи, можна було б шляхом організації тристоронньої зустрічі представників двох Комітетів та професійного об"єднання землевпорядників. А якщо туди ще запросити пресу, то ця загадкова ворожа сила точно сконає - прямо перед об"єктивами, і ніщо не заважатиме двом Комітетам конструктивно та ефективно вирішити питання найкращим чином і в інтересах розвитку галузі, бізнесу та підтримання належного рівня державного контролю.

Сподіваємося, що так воно і буде.


ІРЦ "Реформування земельних відносин в Україні"
ІРЦ "Реформування земельних відносин в Україні"
Переглядів: 972 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0