П'ятниця, 29.03.2024, 12:14 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Грудень » 10 » Досягнуто "принципової допомовленості": ринок землі запрацює з 1 січня 2013 року
15:52
Досягнуто "принципової допомовленості": ринок землі запрацює з 1 січня 2013 року

ВРУ - 09/12/2011:

Голова Верховної Ради України критично оцінює законопроект про ринок землі, але вважає, що прийняття його за основу дозволить ввести дискусію щодо нього в конструктивне річище.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин критично оцінює законопроект про ринок землі, але вважає, що прийняття його за основу дозволить ввести дискусію щодо нього в конструктивне річище.

Про це він заявив у п"ятницю, відповідаючи на питання журналістів про його оцінку цього документу, ухваленого сьогодні у першому читанні. "До цього законопроекту, який надійшов від Кабінету Міністрів, було багато критичних міркувань, у тому числі, в мене. Тому за моєї ініціативи і наполяганням було прийнято рішення про те, щоб істотно допрацювати його і внести вже більш-менш узгоджений проект, зробивши це силами Верховної Ради, представників різного роду аграрних асоціацій та інших громадських утворень", - зазначив В. Литвин.

Після того, як цю роботу буде завершено, вважає він, доопрацьований законопроект треба буде опублікувати, "щоб всі бачили, що пропонується приймати остаточно". За словами керівника українського парламенту, вже зараз існує принципова домовленість, що після суттєвого доопрацювання та прийняття цього документу його введення в дію відбудеться 1 січня 2013 року.

"Так, цей законопроект не є досконалим, до нього є багато питань, він заслуговує на критику, - наголосив керівник українського парламенту. - Але щоб перевести цю критику в площину конкретних пропозицій щодо удосконалення документу, сьогодні Верховна Рада прийняла його за основу в першому читанні".

При цьому він звернув увагу на той факт, що на відміну від законопроекту, який пропонувався урядом в 2008 році, в нинішньому документі зафіксовано заборону продажу землі в Україні іноземним громадянам.

ІРЦ "Реформування земельних відносин в Україні"
Категорія: Законодавство | Переглядів: 880 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0