П'ятниця, 26.04.2024, 22:22 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Лютий » 14 » Держземагентства замість ліцензій видаватиме сертифікати на проведення землевпорядних робіт фізичним особам
18:48
Держземагентства замість ліцензій видаватиме сертифікати на проведення землевпорядних робіт фізичним особам
13.02.2012 | 14:47
Прес-служба Державного агентства земельних ресурсів

Протягом останніх двох тижнів на "гарячу лінію” Держземагентства України звернулось 325 громадян. Здебільшого люди скаржились на черги та зволікання з видачею держактів. Співробітники call-центру занотували 242 такі претензії стосовно роботи територіальних органів земельних ресурсів. З цього приводу керівників Головних управлінь Держкомзему у Одеській та Харківській областях запросили на засідання Комісії із забезпечення громадського контролю за видачею державних актів. Як з’ясувалось, переважна більшість затримок викликана неякісною підготовкою землевпорядної документації. Грішать цим комерційні підприємства, а невдоволення громадяни висловлюють органам земельних ресурсів, де вони мають вчасно отримати відповідні документи.

– За такі провини ми позбавляємо суб’єкти господарювання ліцензій, а невдовзі ці ж фірми вже під новими вивісками знову пропонують людям свої  послуги, – зазначив на засіданні Комісії Голова Держземагентства України Сергій Тимченко. – Як вихід – персоніфікувати цей вид діяльності. Замість ліцензій юридичним особам ми видаватимемо сертифікати фізичним особам. Передбачається, що фахівці, перед тим, як приступити до роботи мають підвищувати кваліфікацію, систематично здавати іспити у профільних навчальних закладах. Притому, спеціалісти в разі недбальства, неодноразового допущення серйозних помилок назавжди будуть позбавлені права надавати такі послуги. Про це я доповів Президенту України. Віктор Федорович підтримав ідею в такий спосіб навести належний порядок у галузі. Сподіваюсь, невдовзі з цього приводу будуть прийняті відповідні урядові рішення і ми розпочнемо роботу за новими  правилами.

Загалом фахівці Держземагентства України у 2011 році провели 697 перевірок за додержанням суб’єктами господарювання Ліцензійних умов провадження господарської діяльності щодо проведення робіт із землеустрою, землеоціночних робіт. За їх результатами було видано 366 розпоряджень щодо усунення виявлених порушень Ліцензійних умов, анульовано 161 ліцензію, визнано недійсними 137ліцензій. Здебільшого підставою для визнання недійсними ліцензій є непереоформлення їх в установлений законодавством термін.

Разом з тим, значну кількість ліцензій анульовано у зв’язку із неможливістю ліцензіата забезпечити виконання Ліцензійних умов, встановлених для певного виду господарської діяльності.Під час перевірки з’ясувалось, що переважно підприємці були позбавлені ліцензій через відсутність геодезичного обладнання, спеціалістів або необхідної їх кількості, які повинні мати відповідну спеціальну освіту і відповідати кваліфікаційним канонам, встановленим Ліцензійними умовами.


Кабінет Міністрів України
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1112 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0