Середа, 24.04.2024, 03:59 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Лютий » 18 » Держпідприємництво виявило надуманий додатковий бар’єр на шляху землевпорядників
13:26
Держпідприємництво виявило надуманий додатковий бар’єр на шляху землевпорядників
14 лютого 2013 року у Держпідприємництві в рамках наради обговорили проблемні питання, які виникають при отриманні кваліфікаційних сертифікатів інженерів-геодезистів та інженерів-землевпорядників.


Участь в заході взяли представники центральних органів виконавчої влади та суб’єкти господарювання відповідної сфери.

Так, землевпорядники нарікають на затягування у часі видачі Держземагентством України кваліфікаційних документів. У зв’язку з цим, майже 3 тис. землевпорядні, топографо-геодезичні підприємства та фізичні особи-підприємці фактично залишаються позбавленими права на виконання робіт із землеустрою. А це обмежує економічну конкуренцію.

Виявилося, що землевпорядники повинні подати дві заяви в різний час, щоб розпочати діяльність. Спочатку суб’єкту господарювання треба подати заяву до відповідного органу центральної влади для отримання сертифікату. Після чого, йому необхідно звернутися повторно із заявою на обробку персональних даних для внесення їх до відповідного реєстру. При цьому, відтерміновується початок роботи суб’єктів у відповідній сфері, оскільки зазначена заява розглядається на загальних підставах. Відтак фахівці змушені порушувати строки розроблення документації і землеустрою та оцінки земель.

Коментуючи такий факт, Перший заступник Голови Держпідприємництва Олександр Потімков зазначив, що це – надуманий додатковий бар’єр, який затримує весь процес. У Службі переконані, що обидві заяви необхідно приймати одночасно.

Також суб’єкти ринку скаржаться, що не проводяться кваліфікаційні іспити для інженерів-геодезистів, хоча вони передбачені наказами Мінагрополітики № 738 та № 739 від 28.11.2012 року. Акти чинні вже кілька місяців, проте ще не було жодного іспиту.

За інформацією Держземагентства, за весь період не було сформовано групу в кількості 30-ти чол.

Разом з тим, у Держпідприємництві підтримали землевпорядників та наголосили: такий іспит має проводитись не рідше, ніж 1 раз на місяць.

За підсумками наради фахівцями Служби усі зауваження та пропозиції будуть направлені до Мінагрополітики.

  Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1126 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0