Субота, 20.04.2024, 15:15 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Вересень » 17 » Бютівці вимагають негайно звільнити з-під арешту Ю. Добровольського
11:23
Бютівці вимагають негайно звільнити з-під арешту Ю. Добровольського
Попри останні резонансні події навколо туристичного комплексу (ТК) «Буковель», про що «Галичина» писала у вівторковому випуску, наразі курорт і далі надаватиме послуги з активного відпочинку, а розпочате будівництво нових об’єктів на його території буде завершено. Але силові акції правоохоронців змушують ТзОВ «Скорзонера», яке є власником цієї перлини туризму в с. Поляниці Яремчанської міськради, переглянути стратегічні плани розвитку найпотужнішого в Україні гірськолижного курорту, що може поставити під загрозу можливість проведення в наших Карпатах Зимових Олімпійських ігор 2022 року, повідомила прес-служба цього підприємства.
За її ж інформацією, за десять років існування туркомплексу інвестори вклали в його розбудову два мільярди гривень. А до кінця 2010-го і протягом 2011-го планували вкласти ще 1,2 млрд., щоб побудувати нові готельні комплекси економ-класу загалом на тисячу номерів, гірськолижні траси довжиною 120 км тощо. Тепер же ці накреслення — під загрозою зриву. Більше того, в разі перегляду планів розвитку «Буковелю» Івано-Франківщина втратить потужного інвестора, а сільські ради Бистриці Надвірнянського району та Чорної Тиси Рахівського району Закарпатської області не зможуть реалізувати свої рішення про залучення «Скорзонери» до побудови на їхній території такого самого туристичного комплексу.
Нагадаємо, що минулого тижня слідчі Генпрокуратури, залучивши спецпідрозділи «Беркут» і «Сокіл», провели обшуки в адмінприміщеннях «Скорзонери», «Буковелю», головного управління земельних ресурсів в області та в нотаріальних конторах, затримали керівника представництва Держкомзему Юрія Добровольського. Правоохоронці вилучали документи про купівлю-продаж ще 2008 року земельних ділянок загальною площею 200 га на території Поляницької сільської ради через їхню нібито занижену вартість. Але, як наголошує названа прес-служба, «Скорзонера» купила ту землю на аукціоні відповідно до чинного законодавства і до розрахунків аукціонної вартості придбаних наділів не має стосунку.

Це ж підтвердив в інтерв’ю радіо Бі-Бі-Сі генеральний директор «Буковелю» Олександр Шевченко: «З того приводу до туркомплексу, як на мене, претензій бути не може. Ми жодним чином не відповідаємо за землевідведення, за експертизи й розподіли, бо ту землю сільрада продавала через аукціон». Він ще раз заявив, що не назвав би той «наїзд» рейдерською атакою. Але, додав, «на кожному етапі різні правоохоронні органи можуть собі щось придумати чи додуматиѕ Особливо коли їхні представники приїжджають на «Буковель», катаються на лижах і думають: а непогано б, якби й я мав тут якусь земельну ділянку. Такі думки з’являються у представників багатьох правоохоронних органів — і УБОЗу, й ГПУ, так само СБУ.... Чи не кожен у нашій державі хоче відірвати шматок від того, що вже комусь належить».

«Не можу повірити, — вкотре заявив керівник «Буковелю», — що це відбувається на державному рівні. Я думаю, це все ж таки якась помилка і її буде виправлено, оскільки ми звернулись з відкритим листом до Президента — адже саме він оголосив Карпати і Буковель пріоритетом для Олімпійських ігор 2022 року. Тому вірю, що як державна машина почала цей процес, так само вона спроможна й зупинити його. Інакше якщо й далі в країні триватиме безкінечний перерозподіл власності, то ми не дочекаємось жодних інвестицій з інших країн», - пише газета "Галичина".

Принагідно О. Шевченко також підтвердив високу готовність «Буковелю» до проведення на його базі Зимових Олімпійських ігор: «Того, чого ми досягли за десять років, ще не має ні жодна країна пострадянського простору, ні такі держави, як Польща, Румуніяѕ Якщо взяти гірськолижний спорт, то ми більше, ніж Сочі, і взагалі найкраще у Східній Європі готові до проведення Олімпіади».
Про невідповідність недавніх владних намірів щодо олімпійських ігор-2022 на «Буковелі» нинішній «першій рейдерській атаці на приватну власність компанії на прикарпатській землі» йдеться в оприлюдненій спільній заяві обласної організації партії «ВО «Батьківщина» та фракції «Блок Юлії Тимошенко» в обласній раді, яку підписали голова ОО партії «ВО «Батьківщина», народний депутат Дмитро Шлемко та керівник фракції БЮТ в обласній раді Юрій Романюк. Той випад є «справжнім обличчям правлячої верхівки країни, її окремих осіб», без яких не зроблять і кроку силові структури, сказано в ній. Головна їхня мета — за безцінь прибрати до рук ласий шматок добре розкрученої, і не лише в Україні, власності, залякати підприємців і держслужбовців регіону, всіх краян силовим тиском напередодні виборів до місцевих рад, занотовано в документі.

За словами авторів заяви, «гостра і безмежна жага безконтрольного захоплення та монополізації всієї влади в центрі і на місцях примушує «донецьких» звільняти неугодних та призначати своїх «кишенькових» чиновників у найбільш «хлібних», за їхньою звичкою, установах, зокрема в екологічному та земельному управліннях області, які мають задовольнити їхні апетити та бажання щодо раніше недосяжних для них гірсько-курортних земель та лісів Прикарпаття».

Обласна організація партії «ВО «Батьківщина» та депутатська фракція БЮТ в обласній раді висловили категоричний протест проти дій влади «щодо захоплення активів, приватної власності та земель на Івано-Франківщині, чого не спостерігалось на нашій землі 19 років української незалежності», і вимагають негайно звільнити з-під арешту Ю. Добровольського, припинити антизаконний тиск на бізнес і державні установи регіону, які працюють на інтереси громади, а не обслуговують можновладців.

PIK
Категорія: Регіональні новини | Переглядів: 1058 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0