П'ятниця, 26.04.2024, 02:07 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Жовтень » 21 » Безкоштовні акти назавжди
20:30
Безкоштовні акти назавжди
Радіо Ера повідомило о 17.30 із посиланням на Голову Держкомзему України Олега Кулініча, що Уряд вирішив зробити Порядок безкоштовного оформлення державних актів безстроковим.

Додатково: сайт КМУ, 14:30. Голова Державного комітету земельних ресурсів Олег Кулініч повідомив, що відомство видало громадянам 198 тис. актів на землю за спрощеною процедурою. Олег Кулініч зазначив, що до органів Держкомзему надійшло 720 тис. заяв на отримання актів за спрощеною процедурою: «З цієї кількості видано 198 тис. бланків актів». Він також додав, що на сьогодні немає дефіциту бланків актів.

Крім того, Голова Держкомзему зазначив, що Уряд сьогодні на засіданні пролонгував дію постанови про видачу актів на землю за спрощеною процедурою. «Як сказала Юлія Володимирівна, ця спрощена процедура має бути пролонгована, щоб мати постійний характер, не створюючи ажіотаж для людей», - зазначив Олег Кулініч.

Голова відомства зазначив, що Уряд також урівняв у правах людей, які оформлювали земельні ділянки до 2002 року і після 2002 року (за новою процедурою, введеною в дію Земельним кодексом).

«Ми сьогодні врівноважили цю процедури, і люди, які отримали рішення після 2002 року або хочуть отримати сьогодні, мають можливість сьогодні прийти і одночасно на безоплатній основі виготовляти технічну документацію, приймати рішення сесії і йти на виготовлення акту на земельну ділянку, де вони проживали багато років», - зазначив він, додавши, що отримати акт на земельну ділянку можна буде і за правом спадщини.

Олег Кулініч зазначив, що сьогодні ухвалено рішення про залучення до роботи з видачі земельних актів як підприємств Держкомзему, так і державних підприємств, які входять до сфери управління Мінприроди.

Додатково: Сьогодні вранці Управління у зв'язках зі ЗМІ Секретаріату КМУ повідомляло, що Уряд на засіданні прийме рішення про створення однакових умов для безкоштовної видачі актів на землю громадянам, які оформили земельні ділянки до 2002 року і після 2002 року. Про це повідомила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання Уряду.

«Коли почали видавати акти, то зрозуміли, що люди поділені на дві групи: ті, хто оформляв ділянку до 2002 року і ті, хто після 2002 року. Для виправлення несправедливості ми приймемо постанову, яка введе однакові умови для всіх громадян, тобто ми уніфікуємо безкоштовну видачу земельних актів», - підкреслила Юлія Тимошенко.

Глава Уряду зазначила, що на засіданні також буде заслухано інформацію про видачу земельних актів та подолання корупційних схем у цій сфері. «Це нелегко відбувається, тому що на бажанні людини отримати акт на свою присадибну ділянку наживалися десятки тисяч людей», - зауважила Прем’єр-міністр.

Крім того, за словами Юлії Тимошенко, завтра буде проведена всеукраїнська нарада щодо організації видачі безкоштовних земельних актів, у якій візьмуть участь голови обласних адміністрацій, керівники кадастрових служб тощо.

«Я хочу крок за кроком ламати той чиновницький корупційний саботаж, який сьогодні є щодо видач людям земельних актів, і я його точно зламаю», - наголосила Глава Уряду.

Додатково: Повідомляє Кабінет Міністрів України: 22 жовтня 2009 р. Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко проведе селекторну нараду з головами облдержадміністрацій та керівниками територіальних органів земельних ресурсів з питань організації безоплатної видачі громадянам актів власності на землю.Початок наради: 10:30. Місце проведення: Бульвар Шевченка 18, Укртелеком. Акредитація (до 17:00, 21 жовтня) за тел: 256-66-32, 256-65-71, 256-66-43.


ІРЦ "Реформування земельних відносин в Україні"
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1009 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0