Четвер, 28.03.2024, 17:40 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Серпень » 27 » Уряд суттєво спростив процедуру отримання акту власності на землю
13:19
Уряд суттєво спростив процедуру отримання акту власності на землю
З вересня для отримання акту власності на землю достатньо мати при собі паспорт та ідентифікаційний код. Утім, експерти сумніваються, що спрощена схема буде дієвою.

З першого вересня отримати земельний акт буде набагато простіше. Відповідне рішення прийняли на засіданні Кабміну в середу. Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко стверджує, що селянину тепер треба буде зібрати на 60 чиновницьких підписів менше, аніж це було до цього. Достатньо буде мати паспорт, код, копію документу про виділення земельної ділянки та заяву до сільради. Оформлення має бути абсолютно безкоштовним. 

Гасло гарне, але поки що лише на папері

Однак експерт Української аграрної конфедерації Олександр Поліводський застерігає, що радіти зарано. «Часто у нас під виглядом спрощення робиться ускладнення. Гасло гарне, і спрощувати дійсно потрібно. Але в який спосіб спрощувати – найкраще це робити на рівні закону, а не нормативних актів кабміну», - зауважив Паліводський. 

За його словами, технічно реалізувати обіцяне прем’єркою всього лише за чотири дні не реально. Експерт констатує, що більшість позитивних новації щодо земельних правовідносин були гучно розрекламовані, але до цих пір залишаються лише на папері. Олександр Поліводський констатує: аби втілити в життя спрощену систему отримання акту власності на землю, треба узгодити відповідну документацію в десятках відомств, які нині діють в Україні, а зробити це за такий короткий термін вкрай складно, підсумував експерт.



Автор: Лілія Гришко

Редактор: Христина Ніколайчук
Німецька хвиля
Категорія: Законодавство | Переглядів: 950 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0