П'ятниця, 26.04.2024, 06:56 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Липень » 24 » У Івано-Франківську виготовлять нову нормативно-грошову оцінку земель міста
22:25
У Івано-Франківську виготовлять нову нормативно-грошову оцінку земель міста
У вівторок цього тижня завершилось липневе засідання виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, під час якого у два етапи було розглянуто 69 питань порядку денного, з яких 63 були затверджені, а 5 – відхилені. Зокрема, під час засідання виконавчого комітету було розглянуто питання Звіту про виконання бюджету міста за І півріччя поточного року, блок земельних та соціальних питань, а також стан виконання заходів по підготовці до осінньо-зимового періоду.


Окрім того, з ініціативи міського голови та фракції УНП в Івано-Франківській міській раді у порядок денний другого пленарного засідання виконкому було внесене питання про внесення на розгляд наступної сесії Івано-Франківської міськради питання „Про виготовлення нової нормативно-грошової оцінки земель міста Івано-Франківська”. За словами міського голови Віктора Анушкевичуса, внесення цього питання відбулось з його ініціативи у зв’язку із великою кількістю звернень керівників промислових підприємств міста.


Міський голова переконаний, що депутати міськради підтримають дане рішення і це дасть можливість вижити економічному сектору міста Івано-Франківська в умовах фінансово-економічної кризи. Якщо сесія міськради підтримає проект рішення, запропонований міським головою та фракцією УНП, то вже з 1 січня 2010 року нова нормативно-грошова оцінка земель міста Івано-Франківська діятиме.


Нагадаємо, нині діюча нормативно-грошова оцінка земель міста була затверджена міською радою у серпні 2008 року і, згідно з її нормами, вартість земельних ділянок в межах Івано-Франківської міської ради зросла подекуди у 4-5 разів. Знову ж таки, згідно із законом, оновлення (тобто замовлення і введення в дію) нормативно-грошової оцінки земель міста повинне здійснюватись не рідше ніж один раз на сім років. Останній же раз до серпня минулого року нормативно грошова оцінка земель Івано-Франківська здійснювалась у 1999 році.


Віктор Анушкевичус також висловив упевненість в тому, що нова нормативно-грошова оцінка земель міста буде більше відповідати сучасним економічним умовам, тобто буде меншою, оскільки двома вагомими складовими формули розрахунку нормативно-грошової оцінки землі є реальні ринкові ціни на землю та нерухомість, які наразі є значно нижчими ніж у 2008 році, повідомляє прес-служба МВК.


інформ.служба ТРК "Вежа"
Категорія: Регіональні новини | Переглядів: 1148 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0