Четвер, 25.04.2024, 05:12 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Червень » 17 » Парламенту рекомендовано прийняти за основу законопроект про внесення змін до статті 209 Земельного кодексу України
14:38
Парламенту рекомендовано прийняти за основу законопроект про внесення змін до статті 209 Земельного кодексу України
Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин розглянув у першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до статті 209 Земельного кодексу України». Супровід його здійснював заступник Голови Держкомзему Віктор Петрук.

Проект Закону України «Про внесення змін до статті 209 Земельного кодексу України» (реєстр. №3231) передбачає розширення напрямів використання коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, з тим, щоб місцевим радам забезпечити можливість використовувати ці кошти на проведення інвентаризації земель та оплату проектів землеустрою.

Члени Комітету наголошували на новій редакції частини 2 статті 209 Земельного кодексу України. Запропоновані зміни дадуть можливість використовувати кошти, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, не лише на освоєння земель для сільськогосподарських і лісогосподарських потреб, поліпшення відповідних угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а й на проведення інвентаризації земель та оплату проектів землеустрою.

Ухвалення зазначеного проекту також дасть змогу прискорити проведення в Україні інвентаризації земель та забезпечити здійснення землеустрою, що позитивно вплине на реформування земельних відносин в Україні та соціально-економічний розвиток регіонів.

Державний комітет України із земельних ресурсів
Категорія: Законодавство | Переглядів: 914 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0