П'ятниця, 29.03.2024, 11:58 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Травень » 12 » Окремі категорії громадян отримали пільги при оформленні прав на землю
17:53
Окремі категорії громадян отримали пільги при оформленні прав на землю
  За повідомленням прес-служби Держкомзему України, під час прес-конференції, яка відбулася у Державному комітеті України із земельних ресурсів 7 травня 2009 року, заступник генерального директора ДП «Центр державного земельного кадастру» Ігор Долинський оприлюднив наказ Центру ДЗК, підписаний 6 травня ц. р. на виконання доручення Держкомзему, щодо надання послуг з ведення державного реєстру земель окремим категоріям громадян.

Відтепер, згідно з наказом, учасникам бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня» та інвалідам першої групи позачергово надаються послуги з ведення державного реєстру земель (заповнення держакта на право власності на земельну ділянку; перевірка і обробка інформації на магнітних носіях; державна реєстрація держакта на право власності на земельну ділянку, договору оренди (суборенди) землі в державному реєстрі земель (у книзі реєстрації); внесення (надання) відомостей до (з) бази даних автоматизованої системи державного земельного кадастру; внесення запису до Поземельної книги).

Водночас заступник Голови Держкомзему Антон Третяк зазначив, що позачергове отримання земельної документації – це лише перший крок до забезпечення соціального захисту цих окремих категорій громадян. Надалі, якщо Міністерство фінансів та Міністерство економіки України погодять таке рішення, послуги надаватимуться безоплатно. Є два шляхи компенсації надання таких послуг – за рахунок прибутків Центру державного земельного кадастру чи з бюджету.

ІРЦ "Реформування земельних відносин в Україні"
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1134 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 5.0/1