Четвер, 28.03.2024, 23:51 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Грудень » 10 » Ділянку під ринком не продаватимуть
15:35
Ділянку під ринком не продаватимуть
У попередніх номерах "Галичина" повідомляла про акцію кількох сотень працівників речового ринку ТзОВ «Мальва», що на Новгородській вул., 39 в обласному центрі. Ті у п’ятницю пікетували міську раду, протестуючи проти прийнятого на її сесії 2 грудня рішення № 31, яким серед земельних ділянок несільськогосподарського призначення передбачалося продати за 2 983 тис. грн. і ту, що під ринком. 

Люди побоювалися, що потенційний власник цієї земельної ділянки площею майже гектар, яку нині товариство орендує у міської громади, може змінити її функціональне призначення (скажімо, знести ринкові споруди і на їх місці розпочати будівництво торгового центру чи кількох житлових будинків), і тоді близько півтори тисячі торгівців залишаться без роботи. 

Учора із самого ранку міський голова Віктор Анушкевичус прийняв представників пікетників і в їх присутності, підписавши згадане рішення міської ради в цілому, заветував, однак, п. 1 додатку до нього, яким дозволялося продати ділянку під ринком. Не допустити цього було основною вимогою пікетників, і вони розійшлися. Хоча, нагадаємо, працівники ринку нарікали і на надміру високі, як вони вважають, платежі, якими обкладає їх ТзОВ «Мальва». Отож протестні настрої торгівців (чи щодо міської ради, якщо частина депутатів, дбаючи про свої фінансові інтереси, спробує на черговій сесії подолати вето мера, чи щодо самого керівництва товариства) не можна вважати вичерпаними.

Іван ЗЕЛЕНЮК,
Галичина
Категорія: Регіональні новини | Переглядів: 1002 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0