П'ятниця, 29.03.2024, 14:33 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Грудень » 10 » Земельний пікет під міськрадою
15:25
Земельний пікет під міськрадою
5 грудня кілька сотень працівників речового ринку ТзОВ «Мальва» з обласного центру (Новгородська вул., 39) пікетували міську раду, протестуючи проти продажу земельної ділянки, що під речовим ринком. У неї може появитися новий власник. 2 грудня на сесії міської ради продаж ділянки на Новгородській за три млн. гривень було затверджено.

Адміністрація ринку ТзОВ «Мальва» уклала договір з асоціацією підприємців — фізичних осіб про викуп землі, який зобов’язав «Мальву» зберегти кількість робочих місць і не підвищувати рівень вартості оренди після реконструкції ринку. Пікетники стверджують, що голова їхньої профспілки не мав повноважень від їхнього імені підписувати документи, а підписавши їх, фактично сприяв конфліктові.

Як скаржилися пікетники, вони щодня платять 18 гривень за квадратний метр землі й один долар за місце, ще 60 доларів щомісяця «хтозна за що» і тисячу доларів — за свою перереєстрацію. Більшість цих грошей, за їх словами, осідає в кишенях деяких ділків, мовляв, ці платежі не оформляють документально. Про масштаби можна судити з того, що торгівлею на ринку займаються приблизно 1500 чоловік.

Чиновники міської ради, які зустрічалися з пікетниками, запевнили, що міський голова ще не підписав рішення, оскільки в п’ятницю був у відрядженні. Телефоном пообіцяв, що в понеділок зустрінеться з представниками асоціації підприємців — фізичних осіб.
Василь МЕЛЬНИК,
Галичина
Категорія: Регіональні новини | Переглядів: 1005 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0