Четвер, 25.04.2024, 19:18 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Вересень » 3 » Функції із заповнення державних актів покладаються на Центр державного земельного кадастру та його структурні підрозділи
18:42
Функції із заповнення державних актів покладаються на Центр державного земельного кадастру та його структурні підрозділи
Функції із заповнення державних актів на право власності на земельну ділянку і право постійного користування земельною ділянкою покладаються на Центр державного земельного кадастру та його структурні підрозділи
 
 
15 липня 2008 року Держкомземом прийнятий наказ № 168  «Про внесення змін та доповнень до Інструкції про порядок складання, видачі, реєстрації і зберігання державних актів на право власності на земельну ділянку і право постійного користування земельною ділянкою та договорів оренди землі», який зареєстровано в Мін’юсті України 20 серпня 2008 р. за № 771/15462.
 
Даним наказом внесені зміни до пункту 2.9. Інструкції про порядок складання, видачі, реєстрації і зберігання державних актів на право власності на земельну ділянку і право постійного користування земельною ділянкою та договорів оренди землі, затвердженої наказом Держкомзему від 04.05.1999 № 43 та зареєстрованої в Мін’юсті України 04.06.1999 за № 354/3647 (далі – Інструкція).
 
Змінами  до інструкції встановлено, що заповнення державних актів на право власності на земельну ділянку і право постійного користування земельною ділянкою (далі – державні акти) покладається на Центр державного земельного кадастру та його структурні підрозділи.
Попередньою редакцією п. 2.9 Інструкції заповнення бланків державних актів було покладено на Центр державного земельного кадастру, регіональні, районні та міські центри державного земельного кадастру, їх структурні підрозділи й інші землевпорядні підприємства та організації.
 
Внесені наказом Держкомзему від 15.07.2008  № 168 зміни до Інструкції спрямовані на:
- посилення державного контролю за обігом незаповнених (чистих) бланків державних актів;
 
- зменшення кількості помилок, що допускаються під час заповнення державних актів; 
 
- спрощення та скорочення строків процедури оформлення, видачі та реєстрації державних актів та, як наслідок, надання фізичним і юридичним особам більш якісних послуг у цій сфері.
 
Відділ інформаційного забезпечення,
зв’язків з громадськістю та міжнародних відносин
 
Центр державного земельного кадастру


Категорія: Законодавство | Переглядів: 1717 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 2.0/1