Четвер, 25.04.2024, 06:35 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Серпень » 1 » Володимир Воєводін: "Первинна приватизація землі може бути завершена до кінця поточного року"
23:53
Володимир Воєводін: "Первинна приватизація землі може бути завершена до кінця поточного року"

Володимир Воєводін: «Первинна приватизація землі може бути завершена до кінця поточного року»

На цьому наголосив Голова Держкомзему на прес-конференції, що відбулася 30 липня у Комітеті. У заході також взяли участь заступники Голови Держкомзему Володимир Кулініч та Галина Яцишина, начальник управління ринку земель та оціночної діяльності Станіслав Горбатович, директор Групи впровадження проекту "Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру" Сергій Кубах.

Журналістів насамперед цікавили питання: чи реально видати державні акти на право власності на земельну ділянку (пай) до кінця поточного року, який стан заміни сертифікатів на право на земельну частку (пай) на державні акти сьогодні, що стримує цей процес, спрямований на соціальний захист населення, тощо.

- Первинна приватизація землі може бути завершена до кінця 2008 року, - зазначив Голова Комітету Володимир Воєводін. – Держкомзем не бачить жодних перешкод для реалізації цього завдання, поставленого Президентом, парламентом та Урядом. Громадяни України мають отримати державні акти на свої подвір'я, городи і на своє сільське господарство.

Керівник відомства повідомив, що за перше півріччя 2008 року було видано 200 тис. актів, із яких 110 тис. - за останній місяць. Крім того, станом на 1 липня поточного року 6 млн 917 тис. 174 особи набули право на земельний пай, із яких 6 млн 822 тис. 127 громадян (98,6%) отримали сертифікати на право на земельну частку (пай).

За словами В. Воєводіна, на сьогодні оформлено та видано 6 млн 271 тис. 964 державні акти на право власності на земельні ділянки замість сертифікатів на право на земельну частку (пай), що становить 92% від кількості громадян, які набули таке право. Із них видано 5 млн 838 тис. 742 державні акти (85,6%).

Бланки державних актів на землю видаватимуться у центрах Державного земельного кадастру. Таким чином, на думку Голови Комітету, вдвічі скоротиться термін виготовлення, видачі та реєстрації актів на землю. Крім того, вдасться забезпечити прозорість та відповідальність органів ДЗК перед поставленим відповідальним завданням.

Володимир Воєводін та його заступники також відповіли на інші численні запитання представників засобів масової інформації.

Державний комітет України із земельних ресурсів
Переглядів: 1222 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0