П'ятниця, 29.03.2024, 12:17 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Липень » 30 » Президент оголосив підтоплені райони зонами надзвичайної екологічної ситуації
03:31
Президент оголосив підтоплені райони зонами надзвичайної екологічної ситуації
Відповідним Указом Віктор Ющенко відніс до таких зон окремі місцевості Вінницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей, що постраждали через сильну дощову павінь 23-27 липня.
Президент доручив Кабінету Міністрів України зробити все необхідне для термінової допомоги потерпілим, виплати грошової компенсації, ліквідації усіх наслідків стихійного лиха та налагодження нормального життя.
Міністерству внутрішніх справ України разом із відповідними місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування доручено забезпечити посилену охорону громадського порядку, особистих та майнових прав громадян, їхнього життя та здоров'я, а також охорону та збереження майна підприємств, установ та організацій у зонах надзвичайної екологічної ситуації.
Визначені Указом місцевості оголошуються «зонами надзвичайної екологічної ситуації» на термін у дев'яносто днів з моменту опублікування документа.
********
Збитки від стихії сягнуть 3-4 мільярдів гривень, прогнозує уряд
Лише на Івано-Франківщині дощовий паводок завдав шкоди на понад півтора мільярда гривень.
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко у понеділок наголосила, що без внесення відповідних змін до бюджету Кабінет Міністрів не зможе виділити у повному обсязі необхідних коштів.
«Нам необхідно відновити всі греблі, які мають забезпечити нормальний рух води в Україні, нам потрібно також сюди включити компенсації людям за втрату будинків і майна», – зазначила Прем'єр.
Крім того, у результаті сильних злив постраждали газопроводи та водозабірні станції.
На території Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей було підтоплено понад 40 тисяч житловий будинок, майже 34 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь, пошкоджені 360 автомобільних мостів і 561 пішохідний мостовий перехід, розмиті майже 700 кілометрів автомобільних доріг.
Також внаслідок аварійного скидання води з Дністровського водосховища підтоплені села у трьох районах Вінницької області.
За останніми даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, у результаті стихійного лиха в західних областях України загинули 22 особи, із них 6 дітей.
 
Радіо Свобода
Переглядів: 1122 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0