Вівторок, 23.04.2024, 10:17 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Липень » 14 » Місто росте, а люди проти
12:13
Місто росте, а люди проти
Останнім часом в Івано-Франківську не вщухають пристрасті навколо зведення нових будівель. „Будинки зводяться де завгодно, та й виростають вони, наче гриби після дощу”, — констатують мешканці міста. Минулого тижня сигнал про протистояння будівельників із мешканцями прилеглих будинків надійшов із вулиці Ленкавського. Прибувши на місце події, ми стали свідками історії навколо бетонної плити, котра і стала каменем спотикання. Жінки одна наперед одної викрикували, що не дадуть забудувати територію. А позаду задумано ходив директор ПП „Арс-Дім” Віктор Рудницький. З іншого боку правоохоронці мовчки писали якісь папери і нікому нічого не пояснювали.
Люди стривожені тим, що будівельна компанія має намір знести каплицю, місце під яку освятили зовсім недавно, а тому вони зупинили вантажівку та підйомний кран – будівельники саме привезли бетонні плити. Проте жителі сусідніх будинків дуже занепокоєні тим, що їхні діти не матимуть де гратися і вирішили будь-яким способом виступити проти зведення нового будинку у дворі.
– Минулого року фірма „РемБудСервіс” без документів розпочала рити котлован біля наших будинків. Ми звернулися в прокуратуру, і в результаті цей процес був зупинений, – каже пан Віктор, мешканець вулиці Ленкавського. – Через рік вони отримали рішення Господарського суду не тільки на те місце, де вирито котлован, але і на дитячий майданчик.
Жителі навколишніх будинків скаржаться, що в їхніх домівках потріскали стіни через те, що через двір курсують великі вантажівки з будівельними матеріалами. Люди терпіли до тих пір, поки не почалося захоплення більшої території. Забудовник запевняє, що він претендує на ту територію, котру він орендує від колишнього столярного цеху.
– Ця ділянка орендована. Вона не повністю огороджена, оскільки розпочато будівництво тільки першої черги. З приводу цієї земельної ділянки, згідно зі скаргою мешканців, правоохоронні органи проводять перевірку. Зараз проводить перевірку і міська прокуратура. Тому досягнуто згоди щодо припинення будівництва до винесення рішення прокуратури, – зауважив директор ПП „Арс-Дім” Віктор Рудницький. – Протягом останніх днів ми побачили, що, не чекаючи результатів перевірки, мешканці сусідніх будинків на території, котру ми орендуємо, залили фундамент каплички.
За словами Віктора Михайловича, на цьому місці має бути житловий будинок на два під’їзди – шести і семи поверхів.
У вівторок, під час засідання сесії міської ради, представники будинків на вулиці Ленкавського разом із іншими мешканцями міста пікетували будівлю міськвиконкому з приводу забудови міста.
Володимир Бодак
 
Західний кур'єр
Переглядів: 1079 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0