Субота, 27.04.2024, 06:12 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Червень » 27 » Науково-технічна рада Держкомзему обговорила виконання науково-дослідних робіт
13:01
Науково-технічна рада Держкомзему обговорила виконання науково-дослідних робіт

Науково-технічна рада Держкомзему обговорила  виконання науково-дослідних робіт

Відбулося чергове засідання науково-технічної ради Держкомзему під головуванням Антона Третяка, заступника голови Ради.

Про підсумки виконання науково-дослідної роботи “Опрацювати концептуальні засади нової редакції Земельного кодексу України на основі системного аналізу результатів земельної реформи, недоліків чинного земельного законодавства та світового досвіду регулювання земельних відносин у ринковому економічному середовищі” доповів Ігор Карплюк, директор ДП “Головний інститут землеустрою”.

Обговоривши перше питання порядку денного, члени науково-технічної ради ухвалили рішення: виконавцю в місячний термін доопрацювати науково-дослідну роботу з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій, а також умов технічного завдання.

Про підсумки виконання науково-дослідної роботи “Розробити науково-методичні підходи  та проект стандарту зі складання проектів землеустрою щодо встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних утворень(село, селище, місто)” доповів Леонід Ліщитович, заступник директора з наукової роботи ДП “Головний  інститут землеустрою”.

Вирішено доручити ДП “Головний інститут землеустрою” разом з ДП „Київський інститут землеустрою”(співвиконавець) у місячний строк доопрацювати проект галузевого стандарту з урахуванням висловлених зауважень і пропозицій та подати науково-технічний раді на повторний розгляд.

Про хід виконання науково-дослідної роботи “Створення інформаційного та правового забезпечення консолідації водних та земельних ресурсів” доповів Анатолій Шворак, директор ДП “Волинський  інститут землеустрою”. Науково-технічна рада схвалила виконання І-ІІ етапів науково-дослідної роботи та рекомендувала на основі проведених цих та спільних українсько-голландських досліджень розробити методичні рекомендації щодо розробки проектів землеустрою з консолідації земельних  ресурсів.

Про проект галузевого стандарту зі складання проектів землеустрою щодо розмежування земель державної власності на засіданні доповів Андрій Мартин, керівник авторського колективу.

Вирішено схвалити в основному проект галузевого стандарту “Документація із землеустрою. Проекти розмежування земель державної та комунальної власності. Порядок розробки і реалізації” і рекомендувати  викласти назву проекту галузевого стандарту у такій редакції: “Склад, зміст та порядок розроблення проектів розмежування земель державної власності”.

Про план створення  системи базових територій із розробки експериментальних , у тому числі інвестиційних, проектів землеустрою доповів  Антон Третяк, перший заступник Голови Держкомзему.

Учасники засідання схвалили План створення системи базових територій із розробки експериментальних, у тому числі інвестиційних, проектів землеустрою для відпрацювання механізмів та підходів регулювання земельних відносин, розробки стандартів, норм і правил у сфері землеустрою та охорони земель, механізмів управління земельними ресурсами.

Науково-технічна рада рекомендувала до друку зміст третього номера науково-виробничого журналу “Землевпорядний вісник” за 2008 рік і погодила підхід щодо створення ГІС-технологій з метою управління земельними ресурсами на місцевому рівні та доручила Держкомзему підготувати пропозиції про включення до плану робіт на 2008 – 2009 роки розробку  програми геоінформаційної системи управління земельними ресурсами на базі клієнт-серверних технологій (район-область).

Також на засіданні заслухано доповідь Леоніда Шацмана, директора Науково-дослідного центру радіоелектронних систем НВО „Арсенал” про можливі технологічні рішення для створення електронних межових знаків. Доповідач продемонстрував новітню розробку електронного межового знаку, який легко накопичує і зберігає інформацію про певну точку межі земельної ділянки, не потребує додаткових джерел живлення, має добрий захист від зовнішнього впливу різних чинників, зручний у користуванні і має доволі низьку ціну виготовлення.

Державний комітет України із земельних ресурсів
Переглядів: 1381 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0