Вівторок, 23.04.2024, 14:50 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Січень » 23 » На Івано-Франківщині у селах почали брати хабарі в євро
14:27
На Івано-Франківщині у селах почали брати хабарі в євро
Співробітники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України спільно з працівниками УБОЗ УМВС в Івано-Франківській області затримали під час отримання хабара сільського голову одного з районів Івано-Франківщини (держслужбовець 4-ої категорії). Як установили оперативники, сільський голова, зловживаючи службовим становищем, вимагав від громадянки Г. хабара у розмірі 115 тисяч євро. Протягом півроку він затягував рішення питання щодо виділення земельної ділянки площею 0,46 га під будівництво готельно-відпочинкового комплексу, чим умисно створював умови, за яких підприємець була змушена дати хабара.

Через посередника держслужбовець отримав першу частину суми - 50 тисяч євро. Ці дії було задокументовано оперативниками спецпідрозділів по боротьбі з організованою злочинністю. Прокуратурою Івано-Франківської області порушено кримінальну справу за ознаками ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі). Сільського голову затримано в порядку ст.115 Кримінально-процесуального Кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Загалом минулого року за матеріалами спецпідрозділів БОЗ порушено 99 кримінальних справ за фактами зловживання у сфері земельних відносин, з яких 49 – зі збитками на суму понад 100 тисяч гривень. Серед них 37 – це хабарництво, з яких 5 - на суму понад мільйон гривень.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
Переглядів: 1190 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0