П'ятниця, 19.04.2024, 03:45 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Січень » 16 » Державне агентство земельних ресурсів України. Пріоритети діяльності
12:09
Державне агентство земельних ресурсів України. Пріоритети діяльності
Пріоритет 1. Формування інвестиційно-інноваційної політики в Україні. Забезпечення умов створення та функціонування ринку земель шляхом прийняття Закону України "Про ринок земель" та нормативно-правових актів у його розвиток, спрощення процедури відведення земельних ділянок (прийняття Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедур одержання земельних ділянок та у сфері будівництва"), створення автоматизованої системи ведення державного земельного кадастру та у її складі єдиної державної системи реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обмежень (прийняття Закону України "Про державний земельний кадастр" та інших необхідних нормативно-правових актів), законодавчо-нормативної бази щодо виділення земельних ділянок виключно через проведення аукціонів.

Пріоритет 2. Соціальний захист населення: захист права власності на землю, завершення видачі державних актів на право власності на земельні ділянки взамін сертифікатів на право на земельну частку (пай), формування реального ефективного господаря-власника землі і майна, розвиток вільного підприємництва, створення умов для прибуткового господарювання сільськогосподарських підприємств, підвищення рівня життя людей в сільській місцевості, забезпечення продовольчої безпеки в Україні, та забезпечення потреби соціальної сфери села та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи земельними ділянками.

Пріоритет 3. Формування земельного фонду України та посилення державного контролю за охороною і використанням земель. Інвентаризація земель з налагодженням достовірного обліку, оподаткування, використання земельних ділянок в Україні (в тому числі "силових відомств", об'єктів природно-заповідного фонду та історико-культурної спадщини) з метою запобігання корупційним діянням.

Пріоритет 4. Формування державної, комунальної та приватної власності на землю. Розмежування земель державної і комунальної власності з метою розподілу земельного фонду в межах адміністративних формувань та більш чіткого визначення повноважень органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо розпорядження землями, підвищення відповідальності за використання земельних ресурсів.

Пріоритет 5. Адміністративно - територіальний устрій, визначення інших питань щодо формування адміністративно-територіальних утворень. Встановлення державного кордону України (виконання Указу Президента України "Про деякі заходи з демаркації державного кордону між Україною і Російською Федерацією" від 06.12.05 № 1699).

Державне агентство земельних ресурсів України
Переглядів: 1423 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 1.0/1