Субота, 20.04.2024, 03:50 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2007 » Листопад » 21 » Міжнародне партнерство
09:55
Міжнародне партнерство
З 4 по 8 листопада 2007 року у рамках проекту "Німецько-український аграрний діалог" за підтримки Федерального Міністерства продовольства, сільського господарства та питань захисту прав споживачів Німеччини відбулася робоча поїздка української делегації до Федеративної Республіки Німеччини, де проведено ряд зустрічей з фахівцями підприємств, компаній та громадських організацій.

До складу української делегації ввійшли: депутат Верховної Ради України, голова підкомітету з питань земельних відносин Валерій Бевзенко, заступник керівника департаменту Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента України Олександр Мітченок, представники Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин: завідувач земельною групою головний консультант Микола Красник і головний консультант Богдан Ванівський, представники Держземагентства: заступник Голови Галина Яцишина, начальник управління ринку земель та оціночної діяльності Станіслав Горбатович, начальник відділу організації розвитку ринку земель та аукціонної діяльності управління ринку земель та оціночної діяльності Тамара Прокошина та представники Міністерства юстиції України: заступник директора департаменту цивільного законодавства та підприємництва Людмила Медведєва, генеральний директор Державного підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції Віталій Добжанський, заступник генерального директора Державного підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції Лілія Олексюк.

З німецької сторони - представники BVVG: Генеральний директор товариства BVVG Ганс-Йохім Банге, керівник відділу з питань заборгування (Altschulden -former debts) Ґерріт Фольерт, керівник відділу міжнародних проектів Катя Дельс, координатор менеджменту і контролінгу Маттіас Тірі, юрист Ґунда Шуманн, юрист Анетте Ландфоґт, референт-оцінювач Ханно Ханше, голова регіонального відділення Коттубус - Міхаель Мюнцель та фахівці з оцінки і сертифікації оцінювачів регіонального відділення, консультант товариства ВVVG "Використання та управління землею ГМБХ" (ФРН) Оксана Франкевич.

Під час зустрічей фахівці товариства ВVVG поділились досвідом про створення підприємства, розповіли про його структуру, завдання і відповідальності, форми власності і структуру фермерських підприємств до 1990 року, стратегії приватизації і основоположні принципи ВVVG, значення досвіду Східної Німеччини для інших постсоціалістичних держав.

Юристи ВVVG Ґунда Шуманн та Анетте Ландфоґт провели екскурс по нормативно-правовій базі з приватизації і ринку земель, розповіли про основні закони, які регулюють питання власності (БҐБ), відносини на ринку землі, розподіл відповідальності за землі у власності держави на різних адміністративних рівнях, зробили огляд законодавства у контексті трансформаційного процесу.

Цікавою та корисною була інформація фахівців товариства ВVVG про розвиток ринку землі в східній Німеччині, методи оцінки земель, початкові продажі та оцінку оренди, базу даних, комітети з рецензії експертної оцінки.

Під час поїздки до району Даме Шпревальд українська делегація відвідала установу кадастру та відомство поземельної книги Районного суду, ознайомилась з веденням німецького кадастру та німецькою системою реєстрації земель та прав на власність, чинним законодавством, що регулюють ці питання, завданням комітету з рецензії експертної оцінки, комп'ютерними технологіями управління даними.

Також українська делегація відвідала фермерське господарство Milchgut Gorlsdorf GmbH, яке господарює на 2000 га земель, що придбані у власність та оренду у товариства ВVVG. Основний напрямок фермерського господарства - виробництва молока та кормів для тваринництва.

Під час фінальної розмови між керівництвом ВVVG та керівним складом української делегації висловлено спільну зацікавленість у подальшій співпраці, зокрема, у напрямку надання консультацій німецькими експертами у двох пріоритетних напрямках. Це консультації з питань розвитку ринку земель та державного земельного кадастру в Україні. Німецькі фахівці запевнили в готовності надати консультаційну допомогу щодо зазначених питань.
Державне агентство земельних ресурсів України
Переглядів: 1186 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0