Вівторок, 23.04.2024, 23:48 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2007 » Жовтень » 25 » Прокурор Івано-Франківська уточнив інформацію про кримінал в міській владі
11:03
Прокурор Івано-Франківська уточнив інформацію про кримінал в міській владі
Прокурор міста Івано-Франківська Володимир Янко дав відкриту прес-конференцію з приводу резонансної події, що сталася у місті і здобула широкого розголосу в ЗМІ України. Вчора, 23 жовтня 2007 року, на Інтрнетсайті РБК – Україна, за подання прес-секретаря ГУБОЗ УМВС Олени Мельник було розміщено, як зауважив прокурор міста Івано-Франківська, перекручену інформацію, щодо відкриття кримінальної справи стосовно міського голови Івано-Франківська, першого заступника міського лови та ряду посадових осіб Івано-Франківської міської ради та Микитинецької сільської ради.
Сьогодні, 24 жовтня 2007 року, прокурор Івано-Франківська спростував дану інформацію і вніс ясність щодо дано ситуації. За його словами Прокуратурою міста 19 жовтня цього року було порушено кримінальну справу цитую: «по факту незаконного вилучення з державної власності 31 га в с. Микитинцях за ознаками злочинів передбачених статтею 364 ч. 2 і 366 ч. 2 це зловживання службовим становищем і службове підроблення, що малось на увазі. В процесі вилучення цієї земельно ділянки були причетні майже всі контролюючі органи - починаючи з архітектури, управління земельних ресурсів, Микитинецька сільська рада і відповідно вони давали свої висновки з цього приводу. Тому була порушена кримінальна справа по факту. Тільки в процесі досудового слідства можна перевірити і встановити причетність і допущення порушень тією чи іншою посадовою особою, контролюючим органом, посадовими особами органів влади і так далі. В даний момент говорити конкретно про когось з посадових осіб міської ради ми не маємо морального права це не правильно, не етично і порушує права, інтереси конкретних представників органів влади. Вину певних осіб може встановити лише досудове слідство», кінець цитати.

Щодо розповсюдження недостовірної інформації ГУБОЗ УМВС, то Володимир Янко не знає, звідки УБОЗ взяв дану інформацію. Оскільки ні він, ні прокурор області Микола Гошовський не надавали ГУБОЗ УМВС жодної інформації з приводу відкриття кримінальної справи.

Наразі Володимир Янко, звернувся до ЗМІ з проханням донести правдиву інформацію до людей і спростувати подану ГУБОЗ інформацію, яка є прямим наклепом на міського голову Івано-Франківська та його заступника. Також прокурор міста Івано-Франківська Володимир Янко пообіцяв співпрацювати зі ЗМІ аби уникнути дезінформації населення та неприємних інцидентів пов’язаних з цим.

Прес-служба МВК
"ПІАР"
Переглядів: 1365 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0