Четвер, 25.04.2024, 22:54 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2007 » Липень » 31 » Ліга «Земля України» попереджає: громадяни сприяють розквіту хабарництва
13:18
Ліга «Земля України» попереджає: громадяни сприяють розквіту хабарництва
До такого невтішного висновку прийшли фахівці Всеукраїнської громадської організації Ліга захисту прав землевласників і землекористувачів «Земля України». Виконавчий директор Ліги Олег Лащук повідомив, що фахівці Ліги проаналізували звернення землевласників до Ліги та публікації в періодичних виданнях. Результати моніторингу засвідчили: громадяни засуджують хабарництво. Однак у разі потреби для «вирішення питання» охоче вдаються до надання хабара.
Днями на веб-сайті одного з поважних інформаційних агентств з’явилась викривальна стаття про розквіт хабарництва в структурі органів земельних ресурсів. Автор цілком справедливо засуджує нечистих на руку чиновників, яким ВІН ТАКОЖ дав хабара.
Читач гнівно стискає кулаки, втім не замислюється, що автор веде боротьбу в засобах масової інформації, але аж ніяк не в суді. Він не називає прізвищ хабарників, що могло б стати причиною для провадження справи по факту хабарництва, тим самим покриває корупціонерів.
Фактично через декілька днів читачі забудуть про проблему. Автор, задоволений тим, що має акт на землю та до того ж гонорар за статтю, зовсім не буде думати про те, що не лише не зробив нічого аби допомогти подолати корупцію, а ще й долучився до її розвитку, подальшого розквіту. Ця проблема автора можливо не скоро торкнеться, а розбещені та не покарані бюрократи й надалі здиратимуть хабарі.
Олег Лащук наголосив, що Ліга неодноразово закликала землевласників не закривати очі на цю хворобу суспільства. Боротьба з корупцією мусить бути безжалісною і завершуватись в суді. Інакше ми самі плекаємо хабарництво, а потім дивуємось чому воно квітне отруйним цвітом.
Живучість хабарництва зумовлена двома складовими. Перша – це чиновник, який вимагає «винагороду» за прискорення надання державних послуг. Але не варто забувати, що другим невід’ємним учасником цього процесу є той, хто цей хабар підносить. Тобто ми – громадяни.
Олег Лащук закликав тих, хто готує конверти для чиновників, покласти в них купюри з написом «ХАБАР». Посадовця, котрий нехтує законами, можуть перевиховати лише місця позбавлення волі. А громадський рух має достатньо важелів, щоб покарання хабарників було невідворотним.


Всеукраїнська громадська організація "Ліга захисту прав землевласників і землекористувачів "ЗЕМЛЯ УКРАЇНИ"
Переглядів: 1161 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0