Середа, 24.04.2024, 12:33 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2007 » Липень » 5 » Органи контролю за використанням та охороною земель можуть отримати широкі повноваження
23:24
Органи контролю за використанням та охороною земель можуть отримати широкі повноваження
У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо уточнення повноважень інспекційних органів Держкомзему) (назву відомства дано в редакції секретаріату ВР).

Законопроектом (реєстр. №3724), поданим народними депутатами Л. Литвиновим, М. Комаром та О. Корсаковим, пропонується внести зміни в Закон України «Про державний контроль за використанням і охороною земель» та в Декрет Кабінету Міністрів України «Про державне мито». Внесення змін у чинне законодавство необхідне для уточнення повноважень спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів, зазначається в пояснювальній записці.

Автори документа наголошують, що інспекційним органам надаються більш широкі повноваження в частині контролю за використанням земельних ділянок наданих у користування військовим частинам, військово-навчальним закладам, підприємствам, організаціям та установам виконання покарань, СБУ, МНС, Державній прикордонній службі України, іншим військовим формуванням, у тому числі й військовим формуванням інших країн.

Згідно із законопроектом, пропонується також наділити контрольні органи повноваженнями, які дозволяють обмежувати або накладати тимчасову заборону на діяльність підприємств, організацій та установ у разі порушення ними норм, правил та нормативів використання земельних ділянок.

Крім того, передбачається, що органи контролю за використанням та охороною земель зможуть від імені держави звертатись у суди щодо компетенції втрат сільгоспвиробництва, повернення самовільно зайнятих земельних ділянок, припинення права користування земельною ділянкою, а також вживати заходи досудового врегулювання спорів.


Державне агентство земельних ресурсів України
Переглядів: 1186 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 1.0/1