П'ятниця, 19.04.2024, 00:30 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2007 » Травень » 8 » Зміни до Закону України ''Про розмежування земель державної та комунальної власності''
17:07
Зміни до Закону України ''Про розмежування земель державної та комунальної власності''
Інформаційне управління Верховної Ради України повідомляє, що сьогодні, 8 травня 2007 року, ВРУ прийняла за основу проект закону про внесення зміни до статті 6 Закону України 'Про розмежування земель державної та комунальної власності' (реєстраційний номер 3175). Законопроектом пропонується включити до переліку земель державної власності, визначеного статтею 6 Закону України 'Про розмежування земель державної та комунальної власності' земельні ділянки, на яких розташовані професійно-технічні та вищі навчальні заклади державної форми власності. Законопроект поданий Кабінетом Міністрів України, очолюваним В.Ф. Януковичем.

У цьому контексті ми хотіли б нагадати, що майже аналогічного змісту законопроект в свій час був внесений в ВРУ урядом, який очолювала Ю.В. Тимошенко. Ми про це писали наступне:
'21 квітня 2005 року Верховна Рада України зареєструвала проект закону України 'Про внесення зміни до статті 6 Закону України 'Про розмежування земель державної та комунальної власності' (№ 7409). Законопроект подано Кабінетом Міністрів України.

Законопроектом передбачається внесення до переліку земель, які при розмежуванні не можуть передаватися до земель комунальної власності, земельних ділянок, наданих вищим навчальним закладам державної власності.
Запропоновані законопроектом зміни слід мати на увазі тим муніципалітетам України, які у поточний час здійснюють розробку проектів землеустрою щодо розмежування земель державної та комунальної власності. Звичайно, що закон не матиме зворотної сили (якщо не буде погоджено інше), але його прийняття може викликати необхідність внесення змін до вже розроблених проектів землеустрою.

ІРЦ 'Реформування земельних відносин в Україні'

Переглядів: 1223 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0