Середа, 08.05.2024, 06:51 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2007 » Травень » 5 » Науковці і практики обговорили проблеми землеустрою та перспективи GIS-технологій
14:25
Науковці і практики обговорили проблеми землеустрою та перспективи GIS-технологій
«Нові технології в геодезії, землевпорядкуванні та лісовпорядкуванні» - такою була тема ІІ науково-практичної конференції, організованої Держземагентством, Закарпатським обласним головним управлінням земельних ресурсів, Ужгородським національним університетом, ДП «Закарпатський геодезичний центр», ДП «Закарпатський НДПІ землеустрою» та Львівським астрономічним товариством.

У конференції, що відбулася в Ужгороді на базі туристичного комплексу «Дружба», взяли участь 47 науковців і практиків з різних куточків України.

Учасники конференції заслухали 26 доповідей з таких напрямків:

перспективи використання GNSS (GPS, GLONAS, GALILEO) в геодезичних, геодинамічних та прикладних задачах;

стан та перспективи GIS-технологій;

вдосконалення та автоматизація інженерно-геодезичних робіт;

забезпечення кадастрових робіт та проблеми землеустрою.

Під час роботи конференції науковці і практики ознайомилися з виставкою сучасних геодезичних приладів і технологій. Відзначено необхідність здійснення низки заходів, актуальних у плані розвитку нових вітчизняних технологій в геодезії, землевпорядкуванні та лісовпорядкуванні.

Учасники конференції звернулися до Кабінету Міністрів України з проханням доручити НАН України розробку програм, методик та еталонів робочих проектів землеустрою для подальшого впровадження нормативно-правової бази у виробництво.

Для забезпечення своєчасного розгортання національної мережі перманентних GPS-станцій вирішили просити: Держземагентство України вжити додаткові заходи по прискоренню реалізації проекту Закарпатської частини цієї мережі, зокрема сприяти учасникам проекту у вивченні відповідного досвіду Росії, Латвії та Чехії; НАН України виділити учасникам проекту вітчизняний GPS-приймач геодезичного класу.

Також було ухвалено рішення внести пропозицію в Міністерство освіти і науки України про підготовку спеціалістів з геодезії, картографії та землеустрою, спроможних забезпечувати функціонування мереж перманентних GPS-станцій тощо.

Державне агентство земельних ресурсів України

Переглядів: 1412 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0