П'ятниця, 29.03.2024, 04:04 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Квітень » 12 » Земельні питання обговорено на нараді із головами та землевпорядниками місцевих рад
11:44
Земельні питання обговорено на нараді із головами та землевпорядниками місцевих рад
05 квітня 2011 року в приміщенні адмінбудинку відбулася нарада із міським, селищними, сільськими головами та землевпорядниками місцевих рад за участі начальника Івано-Франківської регіональної філії ДП «Центр ДЗК» Руслана Залевського. Її проводив голова районної державної адміністрації Ігор Овчар, а ініціювало управління Держкомзему в районі.

В ході наради розглянуто питання: про порядок здійснення реєстрації державних актів на виконання постанови Кабінету Міністрів України № 1021 від 09 вересня 2009 року та про ефективне використання коштів сільськогосподарських та лісогосподарських втрат.

По питаннях порядку денного доповідав начальник управління Держкомзему в районі Василь Прокопів. У зв’язку із великим об’ємом реєстрації державних актів на право власності на земельну ділянку керівник запропонував тимчасовий порядок взаємодії між управлінням Держкомзему в районі та місцевими радами, який було активно обговорено. Щодо другого питання, то було прийнято рішення розглянути програму розвитку земельних відносин на період до 2020 року на чергових сесіях місцевих рад. А кошти сільськогосподарських втрат варто використовувати відповідно до цієї програми.

Руслан Залевський у своєму виступі зазначив, що для покращення родючості ґрунтів у бюджетах місцевих рад закладено кошти. Їх можна використовувати на виготовлення державних актів на право власності на земельну ділянку, на знищення бур’янів чи закупівлю добрив для покращення родючості. За умови, що усе це визначено у відповідній програмі.

Ігор Овчар звернув увагу присутніх на питання благоустрою та підготовку до Великодніх свят, а також рекомендував місцевим керманичам із розумінням віднестися до відзначення 25-х роковин Чорнобильської катастрофи, вишукати кошти, щоб вручити їх ліквідаторам аварії на ЧАЕС під час урочистих заходів 26 квітня цього року.


сайт Тисменицької районної державної адміністрації та районної ради
Категорія: Регіональні новини | Переглядів: 997 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0