П'ятниця, 19.04.2024, 02:00 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Листопад » 19 » Земельна спілка України подала скарги до державних органів влади з приводу невідповідності діючому законодавству нових Ліцензійних умов
15:20
Земельна спілка України подала скарги до державних органів влади з приводу невідповідності діючому законодавству нових Ліцензійних умов
Як відомо, Державним комітетом України із земельних ресурсів затверджено нові Ліцензійні умови провадження господарської діяльності щодо проведення робіт із землеустрою, землеоціночних робіт (наказ Держкомзему від 05.08.2009 р. № 423).

Ретельно вивчивши та проаналізувавши цей документ, фахівці Земельної спілки України дійшли висновку, що нові умови отримання ліцензій на право провадження землевпорядних та землеоціночних робіт прийнято з порушенням чинного законодавства та містять в собі норми, які суперечать нормам діючих Законів України, інших нормативно-правових актів.

Зокрема, вимоги нових Ліцензійних умов провадження господарської діяльності щодо проведення робіт із землеустрою, землеоціночних робіт, на думку Земельної спілки України, суперечать вимогам Земельного кодексу України, Законів України «Про землеустрій», «Про оцінку земель», «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», «Про захист економічної конкуренції», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Постанов Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про Державний фонд документації із землеустрою», «Про створення єдиної системи державної реєстрації земельних ділянок, нерухомого майна та прав на них у складі державного земельного кадастру», «Про затвердження Порядку складення плану земельно-господарського устрою території населеного пункту», «Про порядок використання земель у зонах їх можливого затоплення внаслідок повеней і паводків» та інших правових документів.

Нові Ліцензійні умови не тільки спрямовані на знищення приватного сектору в сфері землеустрою та оцінки земель, але й створюють антиконкурентне середовище і відверто лобіюють інтереси суб’єкту господарської діяльності ДП «Центр державного земельного кадастру» та спрямовані на монополізацію землевпорядної галузі.

Такий стан речей викликає велику стурбованість і занепокоєння. Земельна спілка України робила заяви з цього приводу, але жодної офіційної реакції регуляторів сфери земельних відносин так і не отримала.

Зважаючи на зазначене, Земельна спілка України підготувала та направила відповідні звернення та скарги в Державний комітет України із земельних ресурсів (вх. № 174/25 від 17.11.2009 р.), Міністерство юстиції (вх. № 17775-0-33-09 від 17.11.2009 р.), Антимонопольний комітет України (вх. № 8-01/7991 від 17.11.2009 р.) і Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва (вх. № 18456 від 17.11.2009 р.) з проханням вжити заходи, які передбачено законом.


Земельна спілка України
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1043 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 5.0/1