Субота, 20.04.2024, 06:46 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Грудень » 20 » На адресу асоціації «Земельна спілка України» надійшов лист від землевпорядних організацій Запорізької області.
13:34
На адресу асоціації «Земельна спілка України» надійшов лист від землевпорядних організацій Запорізької області.
17.12.2010 15:24 

Ми вирішили не публіковати назви цих організацій щоб не наражати їх на небезпеку «прискіпливої уваги» з боку контролюючого органу, а особливо його територіального підрозділу. Земельна спілка розгляне факти викладені в листі. При підтвердженні інформації буде вжито необхідних заходів, про що ми проінформуємо на сайті. В разі, якщо буде отримано реакцію з боку державного органу, ми її теж оприлюднимо.

Текст листа

На офіційному сайті Державного комітету України із земельних ресурсів у розділі «Ліцензування» розміщено перелік суб’єктів господарювання, які у встановленому порядку отримали ліцензії на проведення робіт із землеустрою, землеоціночних робіт станом на 15.11.2010 року у розрізі областей.

На даний час з’являються непоодинокі випадки, коли суб’єкти господарювання, які у встановленому порядку отримали ліцензії на землевпорядні чи землеоціночні роботи не можуть знайти себе у переліках розміщених на сайті. Також даним сайтом та розміщеним на ним переліком ліцензіатів, користуються органи державної влади та місцевого самоврядування. Через те що перелік ліцензіатів на офіційному сайті Державного комітету України із земельних ресурсів не містить значну кількість суб’єктів господарювання, які у встановленому порядку отримали ліцензії на проведення робіт із землеустрою, землеоціночних робіт, даним суб’єктам створено перешкоди у здійсненні їхньої господарської діяльності.


Також у розділі «Ліцензування» у підрозділі «Контроль за дотриманням ліцензійних умов» - «Довідкова інформація» розміщено перелік суб’єктів господарювання, яким анульовано ліцензії на провадження господарської діяльності щодо проведення робіт із землеустрою, землеоціночних робіт станом на 27.10.2010 року. Даний перелік містить назву ліцензіата, місцезнаходження ліцензіата, рішення про анулювання (визнання недійсною) ліцензії, серію ліцензії.


У відповідності до ст. 21 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» рішення про анулювання ліцензії набирає чинності через тридцять днів з дня його прийняття, крім рішень про анулювання ліцензій, прийнятих згідно з поданою заявою ліцензіата про анулювання ліцензії та в разі смерті ліцензіата (фізичної особи - підприємця), які набирають чинності з дня їх прийняття. Якщо ліцензіат протягом цього часу подає скаргу до експертно-апеляційної ради, дія даного рішення органу ліцензування зупиняється до прийняття відповідного рішення спеціально уповноваженого органу з питань ліцензування. Також рішення про анулювання ліцензії може бути оскаржено у судовому порядку.


У відповідності ст. 19 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» орган ліцензування формує і веде ліцензійний реєстр з певного виду господарської діяльності. Спеціально уповноважений орган з питань ліцензування веде Єдиний ліцензійний реєстр, який містить відомості ліцензійних реєстрів та ідентифікаційні коди органів ліцензування. Інформація, що міститься в Єдиному ліцензійному реєстрі та ліцензійних реєстрах, є відкритою та розміщується на офіційному веб-сайті спеціально уповноваженого органу влади з питань ліцензування, крім інформації про ліцензіатів щодо їх паспортних даних, адреси місця проживання, банківських реквізитів, ідентифікаційних кодів юридичних осіб або ідентифікаційних номерів фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів.


У зв’язку з вищевикладеним, з метою усунення перешкод в діяльності суб’єктів господарювання, які у встановленому порядку отримали ліцензії на проведення робіт із землеустрою, землеоціночних робіт прошу Вас:


1. Здіснити запит у Державний комітет України із земельних ресурсів, щодо відповідності інформації у розділі «Ліцензування» - «Перелік суб’єктів господарювання, які у встановленому порядку отримали ліцензії на проведення робіт із землеустрою, землеоціночних робіт станом на 15.11.2010 року» у розрізі областей ліцензійному реєстру який веде Держкомзем як орган ліцензування на виконання ст. 19 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».


2. Здійснити запит у Державний комітет України із земельних ресурсів, щодо відповідності інформації у розділі «Ліцензування» у підрозділі «Контроль за дотриманням ліцензійних умов» - «Довідкова інформація» - «Перелік суб’єктів господарювання, яким анульовано ліцензії на провадження господарської діяльності щодо проведення робіт із землеустрою, землеоціночних робіт станом на 27.10.2010 року» ліцензійному реєстру який веде Держкомзем як орган ліцензування на виконання ст. 19 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності». Також зазначити чи набрали чинності рішення про анулювання ліцензій, зазначені у даному переліку, чи були вони оскаржені до Експертно-апеляційної ради або суду, повідомити результати оскарження.


3. Здійснити запит у Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва щодо виконання ним ст. 19 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» в частині розміщення інформації що міститься в Єдиному ліцензійному реєстрі та ліцензійних реєстрах на офіційному сайті Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва.
Категорія: Регіональні новини | Переглядів: 1538 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0