П'ятниця, 19.04.2024, 14:33 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Квітень » 21 » Мін‘юст пропонує Держкомзему скасувати незареєстрований наказ про присвоєння кадастрових номерів земельним ділянкам
12:47
Мін‘юст пропонує Держкомзему скасувати незареєстрований наказ про присвоєння кадастрових номерів земельним ділянкам

Міністр юстиції Олександр Лавринович направив листа голові Державного комітету із земельних ресурсів Олегу Кулінічу, в якому пропонує невідкладно скасувати наказ від 15 лютого 2010 року № 168 „Про затвердження Порядку присвоєння кадастрових номерів земельним ділянкам”. Акт пропонується скасувати як такий, що спрямований до виконання з порушенням законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів.


Правову експертизу указаного наказу Держкомзему Міністерство юстиції здійснило у зв’язку з численними зверненнями фізичних та юридичних осіб. За результатами експертизи встановлено, що наказ мав підлягати державній реєстрації в Мін‘юсті, оскільки містить нові правові норми, що зачіпають права, свободи й законні інтереси громадян та мають міжвідомчий характер. Зокрема, наказом визначено процедуру формування та присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці, а також внесення відповідних відомостей до державного реєстру земель з наданням витягу з цього реєстру про присвоєння кадастрового номера.

Разом з тим, встановлено, що наказ не зареєстровано в Міністерстві юстиції, а отже він не може вважатися чинним, його застосування є порушенням законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів.

Враховуючи те, що керівники міністерств та інших органів виконавчої влади несуть персональну відповідальність за недотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України „Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади”, голові Державного комітету із земельних ресурсів Олегу Кулінічу направлено лист з пропозицією забезпечити невідкладне скасування наказу як такого, що спрямований до виконання з порушенням законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів.

Держінформ'юст
Категорія: Законодавство | Переглядів: 1355 | Додав: defaultNick | Рейтинг: 5.0/1