Середа, 24.04.2024, 02:57 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Січень » 25 » Івано-Франківськ планує віддати селу Загвіздя 1,6 га землі і 3 мільйони гривень
11:53
Івано-Франківськ планує віддати селу Загвіздя 1,6 га землі і 3 мільйони гривень

Земельний спір між Івано-Франківською міською радою і Загвіздянською сільською радою навколо урочища «Нивки», а точніше мікрорайону «Черешеньки» вже давно не є новиною для іванофранківців. Попри багаторічний конфлікт питання залишається невирішеним і по сьогоднішній день.

На сьогоднішній прес-конференції міський голова Івано-Франківська висловив власну точку зору земельного конфлікту. За його словами, до генерального плану міста, затвердженого рішенням сесії Івано-Франківської міської ради 3 липня 2001 року, занесло було урочище «Нивки» і ці землі передбачались під перспективну забудову мікрорайону Пасічна. Тоді з боку села Загвіздя не було жодних претензій, його не оскаржували і до 2009 року ця земля мало кого цікавила. Але як тільки дані землі було виділені під забудову 349 громадянам міста по 5 соток землі, одразу ж з’явились 6 розпоряджень голови Тисменицької РДА, відповідно до яких 6 громадянам було виділено майже 2 га землі.

За словами Віктора Анушкевичуса, з 2009 року відбулись численні зустрічі між керівництвом міста Івано-Франківська, керівництвом Тисменицького району та Загвіздянським сільським головою з метою врегулювання даного спору.

«4 серпня 2010 року, 14 листопада 2011 року були проведені наради в облдержадміністрації, на яких були дані відповідні протокольні доручення. Ми звернулися до Загвіздянської сільської ради з проханням подати пропозиції щодо врегулювання спору. 17 листопада 2011 року Загвіздянська сільська рада надала письмово свої пропозиції, відповідно до яких місто мало погодитись з розпорядженням голови Тисменицької РДА (виділення 6 громадянам землі – авт..) та виділити Загвіздянській сільраді ще 2 га землі і 8 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток села. Ці пропозиції були внесені мною особисто на розгляд сесії Івано-Франківської міської ради, проте категорично були не сприйняті депутатським корпусом як занадто амбітні та абсурдні» - розповів Віктор Анушкевичус.

Міський голова заявив, що створена робоча група, яка опрацьовує проект мирової угоди. Зокрема, місто має на меті запропонувати селу Загвіздя 1,6 га землі, які «викроять» внаслідок певних коректур. Також Анушкевичус обдумує можливість пропозиції селу Загвіздя 3 мільйони гривень на соціально-економічний розвиток. Міський голова припускає, що Загвіздя колись буде в складі Івано-Франківська, тому ці 3 мільйони гривень не «кануть в Лету».

Зрештою, дане питання розглядатиметься на сесії Івано-Франківської міської ради 31 січня. Там депутати і вирішать – чи пропонувати мирову селу Загвіздя, чи боротися в судових інстанціях.

Нагадаємо, нещодавно заступник голови ОДА Василь Брус запевнив, якщо сторони конфлікту не знайдуть порозуміння в цьому питанні, то облдержадміністрація передасть відповідні матеріали «для прокурорського реагування».

Нещодавно під час сесії обласної ради мешканці села Загвіздя мали намір зайти в приміщення ОДА, але їх не пустили.


ifPortal.net
Категорія: Регіональні новини | Переглядів: 1073 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0