П'ятниця, 29.03.2024, 13:35 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Липень » 18 » Центр кадастру за 5 мільярдів купив 70-сантиметрові пластикові кілочки по 100 гривень за штуку
11:11
Центр кадастру за 5 мільярдів купив 70-сантиметрові пластикові кілочки по 100 гривень за штуку
Дежпідприємство «Центр державного земельного кадастру» за результатами тендеру 7 липня уклало угоду з ТОВ «Інвестеко» на виготовлення пластмасових межових знаків, призначені для закріплення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості). Всього має бути виготовлено 50 млн знаків на суму 4,90 млрд грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість одного межового знаку склала 98 грн. Згідно з технічним завданням, межовий знак довжиною 713 мм і діаметром верхньої основи 60 мм, складається з чотирьох деталей: металевої марки діаметром 50 мм та товщиною 1 мм, а також полімерних деталей – закладного дюбеля, фіксуючого стержня червоного кольору і установочного стовпчика (у розрізі хрестоподібний). Конструкція межових знаків повинна дозволяти їх встановлення на поверхні з ґрунтовим покривом без застосування спеціальної техніки або устаткування.


Межові знаки будуть поставлятись до регіональних філій ДП «Центр державного земельного кадастру» на протязі 2011-2015 років.

Верховна Рада прийняла законопроект про забезпечення прав власників земельних ділянок, переданих в оренду для сільськогосподарських потреб. Законопроект передбачає заборону використання ділянок до встановлення його кордонів на місцевості, що має проводитись з використанням межових знаків.

«Землекористувачі не будуть самі купувати межові знаки – їх будуть централізовано постачати в регіональні філії Центру ГЗК, які будуть розподіляти знаки між ліцензованими землевпорядними організаціями згідно їх заявок. І вже ці організації будуть безпосередньо встановлювати межові знаки. Вони будуть встановлюватись лише після внесення в базу всієї належної інформації. Це буде сприяти контролю за використанням знаків і стане дієвим механізмом наповнення інформацією автоматизованої системи державного земельного кадастру, який зараз формується», – повідомляв голова «Центру державного земельного кадастру» Олександр Філатов.

За його даними, зараз існує понад 20 млн земельних ділянок, з них в базу внесено лише 10 млн.

НАШІ ГРОШІ  
Категорія: Законодавство | Переглядів: 952 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0